Van een fijne shopsessie, online of in de winkel, worden we meestal heel erg blij. Weer zo’n pareltje van een nieuw kledingstuk om aan je kledingkast toe te voegen! …Om daar vervolgens te blijven hangen. Zonde, toch? Neem de volgende 5 tips eens mee wanneer je weer gaat shoppen. Wedden dat het je na het toepassen ervan lukt om je garderobe voortaan maximaal te dragen?

Ook geen zin in een overvolle kledingkast met ongedragen items én wil je budget overhouden? Neem de volgende tips dan mee tijdens je eerstvolgende shopsessie. 

1. Voegt dit item iets toe aan mijn huidige garderobe?

We herhalen: je huidige garderobe ;-). Vraag je, wanneer je een nieuw item aanschaft, af waarmee je het gaat combineren. Heb je geen jeans, rok, schoenen of accessoires die erbij passen? Dan is de kans klein dat je dit nieuwe kledingstuk vaak gaat dragen. Probeer ‘projectjes’ waar je nog vijf shopsessies voor nodig hebt te vermijden.

2. Heb ik al een item dat hierop lijkt?

Soms onvermijdelijk wanneer jij een eenduidige stijl hebt, maar toch liever iets wat je wilt vermijden: tien soortgelijke items aanschaffen. We horen je denken: ‘Ja, maar deze is nét even anders’. Waardoor het originele exemplaar in je kledingkast vervolgens blijft hangen. Kies verstandig en ga voor één uniek exemplaar. We hebben het nu natuurlijk niet over basics of twee perfect zittende jeans, maar bijvoorbeeld een kanten witte blouse. En daar nog één van. En nog één. Ik spreek uit ervaring ;-).

3. Is het item het geld waard?

De perfecte basic van uitstekende kwaliteit die je heus vaak zult dragen. Als basis, onder de rest van je outfit welteverstaan. Vind je het dan alsnog waard die 80 euro ervoor te betalen? Misschien wel, afhankelijk van het volgende. Een slimme berekening voor het bedrag dat je in een item wilt investeren, is inschatten hoe vaak je het zult dragen. De perfecte jeans kan een flinke investering zijn, maar wanneer je hem hoogstwaarschijnlijk (bijna) dagelijks gaat dragen, is het dit budget dubbel en dwars waard.

Kledingstukken waar je ook écht in wilt investeren om elke outfit af te maken? Items die je eigen stijl onderstrepen! We vertellen je er alles over in dit artikel.

4. Staat het item al op mijn wishlist?

Aan het shoppen en vind je een leuke crossbody bag, perfect voor de zomer, op dat ene festival? Laat het dan maar hangen. Gelegenheidsitems zijn oppassen geblazen. Natuurlijk ontkomen we er soms niet aan gelegenheidsstukken te kopen die we niet dagelijks zullen dragen. Probeer je daarom tóch te bedenken wanneer je een jurk voor dat ene feestje koopt, of je dit ook in het dagelijks leven wilt dragen. Is die kans erg klein en past het niet helemaal binnen je stijl? Dan kun je het item echt beter laten hangen.

5. Is het item een aanvulling of een opvulling?

Wanneer jij voortaan iets nieuws koopt, zal het een aanvulling is op je huidige garderobe. En beslist geen opvulling. Ben je op dit moment even niet zo tevreden met wat er in jouw kledingkast hangt, of weet je niet wat jouw persoonlijke stijl is? Vermijd spontane shoppingsessies en impulsaankopen, want de kans is groot dat er een miskoop tussen zit. In dit artikel geven we je tips voor het ontdekken van je eigen stijl. Ga vervolgens aan de slag met het creëren van je eigen capsule wardrobe, en jij weet precies wat je nog wilt shoppen! Door je aan een shopping list bij te houden met items die je garderobe écht aanvullen, wordt de verleiding om items te kopen die je niet nodig hebt een stuk kleiner.

Tot slot: less is more. Echt waar. Natuurlijk is het niet erg om keuze te hebben, just don’t overdo it. Yours truly weet er alles van, gelukkiger dan ooit met haar kleinere, maar fijnere garderobe.

Leave a Reply