Wat is je ultieme duurzame tip?
Ik zou adviseren om met datgene wat jou nauw aan het hart ligt, te beginnen. Houd je van mode, mensen, natuur, dieren of enorm van eten? Verdiep je dan eerst in manieren waarop je op dat gebied positieve aanpassingen kunt maken. 
 
Wat is jouw motto?
One way, or another. Ietwat beschamend maar wel waar: eenmaal mijn zinnen ergens op gezet, ga ik net zolang door tot het lukt :-). 

Ellen Veltman

Omschrijf jouw stijl in 3 woorden.
Bohemian, vintage en eyecatchers.
 
Wat vind je het leukste aan je werk?
Het leukste aan mijn werk als editor in chief is dat ik keer op keer inspiratie en informatie mag delen met anderen. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in innovatie, trends en lifestyle. Nieuwe ideeën en inzichten doe ik overal op, van magazines tot online platformen en het straatbeeld waarop ik me veelal begeef. Vervolgens zet ik deze ideeën en inzichten graag om in online content. In alles wat ik doe ben ik op zoek naar authenticiteit en inspiratie om te delen met anderen.
 
Wat is jouw rol bij BTG?
Co-founder, editor in chief.
 
Je woont in Haarlem, wat vind je leuk aan jouw stad?
Haarlem is een prachtige, authentieke stad waar ik me helemaal thuis voel. Ik woon er nu vier jaar en na al het moois van de stad ontdekt te hebben, deel ik mijn favoriete plekken graag met anderen. 
 
Wie zou je meenemen op een treasure hunt?
Edie. Aan de andere kant, als ik voor mezelf op zoek ben naar nieuwe items kan ik haar misschien beter thuislaten. Soms shopt ze hele mooie dingen voor m’n neus weg. Het is altijd lachen, gieren, brullen samen, maar op die momenten vergaat het lachen me echt wel even ;-). 
 
Hoe ziet jouw ideale dag eruit?
Op een vrije dag ben ik óf thuis aan het bedenken, lezen, kijken of creëren óf ik stap rond in het centrum van Haarlem of Amsterdam en breng ik een bezoekje aan mijn favoriete spots. Vintage winkelen, koffie drinken in een gezellig tentje, sfeervolle plekken op de kiek zetten of iets verder buiten de stad lekker de natuur in. Meestal alleen, soms ook in goed gezelschap.
 
Wat betekent duurzaamheid voor jou?
Duurzaamheid betekent voor mij op je eigen manier een bijdrage leveren aan een mooiere, vriendelijkere wereld voor mens, dier en milieu. Ik geloof dat genieten en bewust leven hand in hand gaan, omdat ik het zelf heb ondervonden. Met de juiste stappen is duurzaamheid niet inleveren, maar er juist een gevoel van voldoening voor terug krijgen. Hoe je dat doet, ga ik met je delen in mijn artikelen. 

Edie Terpstra

Omschrijf jouw stijl in 3 woorden:
Klassiek, stoer en vintage.
 
Wat vind je het leukste aan je werk?
Het leukste aan mijn werk, als visual designer, is het waarmaken van ideeën. Hoe fijn het ook is om aan mijn eigen projecten te werken, is het realiseren van passie projecten van anderen nog veel dankbaarder werk. De meeste mensen hebben al ontzettend gave ideeën maar kunnen of durven het nog niet volledig uit te voeren. Om dat zetje in de rug voor iemand te zijn is te gek, vooral om te zien hoe trots ze daarna zijn.
 
Wat is jouw rol bij BTG?
Co-founder, visual designer.
 
Je woont in Nijmegen, wat vind je leuk aan jouw stad?
Ik ben in de buurt van Nijmegen opgegroeid en keek er altijd naar uit om echt in de stad te wonen. Nu woon ik al twee jaar in het centrum en het valt zeker niet tegen, het is echt mijn thuis geworden. Nijmegen is de oudste stad van Nederland maar ook heel modern. Deze combinatie zorgt voor de leukste cafeetjes in authentieke panden, mooie parkjes en natuurlijk de Waal kade (met strand).
 
Wie zou je meenemen op een treasure hunt?
Ellen is mijn vaste partner, maar denk maar niet dat het er gezellig aan toe gaat. Het is een eeuwige strijd wie die beste items vindt. Ik probeer daarom zo veel mogelijk voorop te lopen in de hoop dat ze me niet inhaalt ;-).
 
Hoe ziet jouw ideale dag eruit?
Ik hecht veel waarde aan een goede selfcare dag: maskertjes, lekker in bad, mijn favoriete gerechtjes koken, magazines lezen en heel veel thee drinken. Ik ga op mijn vrije dag ook vaak vintage shoppen, nieuwe hotspots in de buurt ontdekken of aan de slag met mijn interieur. De ene dag ben ik een avonturier en de andere dag weet niemand dat ik besta en zit ik in bad.
 
Wat betekent duurzaamheid voor jou?
Voor mij betekent duurzaamheid iets terug doen. Ik besef me wat een geluk ik heb om in deze tijd te mogen leven en doen wat ik leuk vind. De gedachte dat onze generatie zoveel impact kan hebben op de toekomst maakt me bezorgd maar heeft me ook laten inzien dat met wat kleine aanpassingen, wij een verschil kunnen maken.
Wat is je ultieme duurzame tip?
Als ik een tip zou mogen geven is het om elke week iets kleins te veranderen in je dagelijks leven. Op die manier voelt een duurzame lifestyle niet als een enorme taak (wat het ook zeker niet hoeft te zijn). Begin bijvoorbeeld met het scheiden van afval, als je dat nog niet doet, daarna met duurzamere manieren van boodschappen doen en kijk dan eens naar natuurlijke schoonmaak alternatieven, enzovoort. Zo ben je in no time heel goed bezig! 
 
Wat is jouw motto?
Er is altijd een reden voor (vegan) taart.