Hou je niet van koffie of juist net iets te veel? Dan is dit hét gezonde alternatief voor jouw lattes. Deze drankjes zijn erg lekker maar ook net even wat gezonder dan je dagelijkse bakkie. Daarnaast is het natuurlijk ook heel leuk, wanneer we weer bezoek mogen hebben, om eens wat anders aan te kunnen bieden dan koffie.

I AM Caps Better Than Goods

Matcha

Mocht je nog niet van matcha hebben gehoord, dan ziet dit groene goedje er misschien niet super smakelijk uit. Toch is dat het zeker wel! Matcha is rijk aan antioxidanten en heeft ontzettend veel gezondheidsvoordelen: het beschermen van het immuunsysteem bijvoorbeeld. Ook heeft matcha een reinigende werking op de huid. Een mooie huid krijgen door lekkere drankjes te drinken is natuurlijk wat we willen. Een goed alternatief voor koffie is het zeker, omdat je een geleidelijke energy boost krijgt van 4-6 uur van één kopje matcha.

Je kan matcha in poedervorm kopen en je eigen matcha (iced) latte maken, in deze tutorial ontdek je hoe je dat doet. Je kan nu zelfs een matcha latte maken met je Nespresso koffiemachine, daar lees je zo meer over. Ook verkopen ze matcha thee gewoon in de supermarkt of bij Holland & Barrett. Yogi Tea heeft bijvoorbeeld de Green Matcha Energy in hun assortiment, mijn persoonlijke favoriet waar je heel veel energie van krijgt. Deze vind je op de biologische afdeling van je supermarkt.

Chai

Mijn persoonlijke favoriete drankje is een chai tea latte met havermelk. Chai is heerlijk kruidig en is bijvoorbeeld goed voor het tegengaan van ontstekingen en het ondersteunen van de spijsvertering.Het drankje is heerlijk zoet en zorgt, net als matcha, geleidelijk voor energy boost. Chai kan je kopen in poedervorm, hiervan schep je een beetje door jouw favoriete (opgeklopte) melk en dan heb je een chai latte. Mocht je nou toch teveel van koffie houden, probeer dan eens de chai latte met een shot espresso, dit is een dirty chai latte. Ook chai verkopen ze in thee variant in de supermarkt. Garneer met steranijs voor een extra leuke finish.

I.AM.caps

I.AM.caps zijn capsules voor in je Nespresso machine, zónder koffie en met smaken als matcha en chai. Gezonder dan je gewone kopje koffie dus, en misschien nog wel lekkerder ook. Dit is de makkelijkste manier om bijvoorbeeld die matcha- of chai latte te maken, waar we het net over hadden. Je maakt jouw Caps gewoon zoals je normaal je koffie met je Nespresso machine zet, en combineert hem met opgeschuimde melk.

Ze hebben naast matcha en chai ook de smaken: turmeric, ginger en beetroot. De drankjes zijn erg lekker, gezond en de cupjes zijn ook nog eens biologisch afbreekbaar. Alle drankjes zijn door het Better Than Goods team goedgekeurd en wij zijn al helemaal fan. Ideaal, nu we even niet in koffietentjes kunnen werken, teamoverleg houden en brainstormen. Met I.AM.caps halen we ‘het koffietentje gevoel’ gewoon in huis. We raden dan ook aan om een pakketje met alle smaakjes te bestellen, zodat je van al het lekkers kan genieten en ontdekt wat jouw favoriet is! Je bestelt de cups van I.AM.caps hier.

I AM Caps 3

Verse (ijs)thee

Last but not least, een lekkere zelfgemaakte thee. Ik ben een fanatieke thee drinker maar zie het niet perse als vervanging voor koffie, tenzij ik er wat speciaals van maak. Een verse thee is gezonder dan uit een zakje maar vooral smaakvoller. Denk bijvoorbeeld aan verse gemberthee met citroen en honing of verse kaneel en zoethout. Ook dit drankje zorgt voor een natuurlijke energy boost en helpt je je dag weer door!

Leave a Reply